Cevizli Sucuk: Ağızların Suyunu Akıtan Lezzet

Cevizli Sucuk: Ağızların Suyunu Akıtan Lezzet

Özellikle Anadolu lezzetlerinin vazgeçilmezi olan cevizli sucuk, besin değerleri yönünden de zengin olmasıyla bilinir. Kahve keyfinize eşlik edebilecek en sağlıklı ve lezzetli tatlılardan biri olan cevizli sucuk, mum şeklinde ve sert bir yapıya sahiptir. Köme, şekerli sucuk ve pekmezli sucuk isimleriyle de bilinir. 

Sizler için bu yazımızda cevizli sucuk ile ilgili birçok faydalı bilgiyi derledik. 

 

Cevizli Sucuk Besin Değerleri

100 gr cevizli sucuk besin değerleri

  • 268 Kalori
  • 25.9 g Karbonhidrat 
  • 0.2 g Lif 
  • 4.9 g Protein 
  • 15.3 g Yağ 
  • 39.5 IU A Vitamini 
  • 3.1 mg C Vitamini 
  • 307.1 mg Potasyum 
  • 47.0 mg Kalsiyum 
  • 1.2 mg Demir 

Bu besin değerleri sayesinde tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayabilirsiniz. 

 

Cevizli Sucuk Nasıl Tüketilebilir? 

Dizi film keyfinizde, misafirleriniz geldiğinizde, çayınızı veya kahvenizi demlediğinizde size eşlik edebilecek bir lezzettir. Ara öğünlerinizde de sıklıkla tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda enerji verici bir besin olmasından dolayı spor aralarında tüketebilirsiniz. Okul yoğunluğunda veya iş temponuzda sizi canlandıracak besinlerden biridir.

Hem sağlıklı, hem tatlı ihtiyacınızı giderebilecek hem de enerjinizi canlandıracak cevizli sucuk istediğiniz her şekilde tüketime uygundur. Yalnızca aşırı tüketmemeye özen göstermelisiiz. Her şeyin fazlasının zarar olduğunu unutmamalısınız. İçerisindeki şekerin doğal olmasından dolayı tansiyon hastalarının veya diyabet hastalarının da tüketimine uygundur. 

 

Cevizli Sucuk Tarifi 

Cevizli sucuğu evinizde kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. Cevizli sucuğun en güzel özelliklerinden beri yaptıktan sonra uzun süre muhafaza edebileceğiniz, kolay kolay bozulmayacak bir besin olmasıdır.

Sizler için cevizli sucuk tarifini derledik. 

Malzemeler:

  • Yarım kilo ceviz içi 
  • Yarım su bardağı un 
  • 3 su bardağı pekmez
  • 4 su bardağı içme suyu 
  • Yarım su bardağı nişasta 
  • Yarım su bardağı şeker 
  • Yorgan ipi 

Yapılışı:

İlk olarak cevizli sucuğun pekmezli karışımını yapalım. Pekmez, un, şeker ve suyu bir tencerede çırpma teli yardımıyla karıştıralım.

Su ile çözdürdüğümüz nişastayı da karışıma ekleyelim.

Nişastayı ekledikten sonra pekmezli karışımı tahta kaşık ile karıştırmaya başlayalım. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.

Biraz kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim. Kıvam alınca ocaktan alalım. 

Cevizleri yorgan ipliğine sırasıyla dizelim. Sonrasında pekmezli karışımın içine daldırıp yavaşça çekelim.

İyice soğuyana kadar bir yere asarak bekletelim. İki gün bekledikten sonra yemeye hazır hale gelecektir. Afiyet olsun. 

 

Cevizli Sucuk Nasıl Saklanır?

Cevizli sucuğun en güzel özelliklerinden biri uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilmesidir. Yalnızca muhafaza ederken dikkat etmeniz gerekenler vardır. Bunlar: 

  • Doğrudan güneş ışığı alan bir yere koymayın. 
  • Buzdolabında saklamayın. Oda sıcaklığında muhafaza etmelisiniz. 

Kısacası cevizli sucuğu güneş almayan, oda sıcaklığında, cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz. 

Etiketler: cevizli sucuk, cevizli sucuk besin değerleri
Nisan 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Natulife olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. K.v.k.k. Aydınlatma Metni İçin Tıklayınız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız.