Fıstık Draje Kurabiyesi Tarifi

görsel üzerinde fıstık draje yazıyor sağ tarafta da natulife fıstık draje yer alıyor

Fransızcadan dilimize geçen draje kelimesi üstü şeker kaplı,  renkli ve parlak, genellikle çikolata kaplı şekerlemelerdir. Kısacası draje, çikolata ve şekerle kaplanmış kuruyemiş olarak tanımlanabilir. Lezzetiyle insanların ilgisini çekmeyi başaran drajenin farklı çeşitleri mevcuttur. Fıstık draje, fındıklı draje şeklinde çeşitleri vardır.

Draje Çeşitleri Nelerdir?

Genellikle taş veya hap şeklinde olan dışı şekerle kaplı kuruyemiş olarak tanımlanan drajelerin çeşitleri mevcuttur. Farklı damak zevklerine uygun olarak hazırlanan bu draje çeşitleri genel olarak fındıklı draje, fıstıklı draje, bademli draje şeklindedir. Fındıklı, fıstıklı ve bademli draje çeşitleri, kuruyemişlerin çikolata ve şekerle buluşmasıyla eşsiz bir lezzet oluşmasını sağlar.

Fıstıklı Draje Kurabiyesi Tarifi

Fıstık draje kahvenin, çayın yanında oldukça güzel giden ve tüketilen bir kuruyemiştir. Çeşitli içeceklerin yanında güzel gitmesiyle birlikte tatlı tariflerinde de kullanılan ve lezzetiyle bir kere deneyince bir daha vazgeçilemeyecek tatlılarla damak zevklerini buluşturan çeşitli tarifler mevcuttur. Bunlardan bir tanesi çok sevilen fıstıklı draje kurabiyesi tarifidir. Bu tarifin tadına bir kere varınca artık sofralardan eksik olmaması istenir.

Fıstık Draje Kurabiyesi Malzemeleri

  • 1 su bardağı Un
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı fıstık ezmesi
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı fıstıklı draje
  • 1 su bardağı bitter çikolata

Fıstık Draje Kurabiyesi Hazırlanışı

  • Fırının önceden 180°C ye ayarlanır ısıtılmaya başlanır.
  • Fırın tepsisi üzerine yağlı kâğıt serilir.
  • Bir çırpma kabında tereyağ, fıstık ezmesi ve şekeri 3-4 dakika rengi açılana dek çırpılır.
  • Yumurta ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • Un, karbonat, nişasta, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta harmanlanır ve çırpma kabına eklenir.
  • Hamur haline gelince yulaf, çikolata parçacıkları ve drajeler eklenir. Spatula ile karıştırılır.
  • Hamurdan çeyrek su bardağı kadar parçacıklar kopartılır ve yuvarlayarak top şeklinde aralıklı olarak tepsilere bölüştürülür.
  • Fırına vermeden üzerlerine ekstra drajeler yerleştirilir ve tepsileri fırına altlı üstlü verilir.
  • Fırında 13-14 dakika pişirilir. Ilıdıktan sonra servise hazırdır.
  •  
  •  
Etiketler: fıstık draje, draje, drajeler, draje çeşitleri
Mart 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Natulife olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. K.v.k.k. Aydınlatma Metni İçin Tıklayınız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız.