Kuru İncir Tüketimi

Kuru İncir Tüketimi

Kuru İncir Tüketimi

Yaş ve kuru incir ülkemizde en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Ege bölgesinin vazgeçilmezi olan incir kuruyemişçi üzerinden uygun fiyatlar ile temin edilebilmektedir. İnsan sağlığına olan faydaları ile bilinen bu kuruyemiş tatlı bir aromaya sahiptir. Özellikle aç karnına olacak şekilde tüketilmesi durumunda tok tutma özelliğinin daha iyi olduğu da söylenmektedir. Aç ya da tok olarak tüketilmesi durumunda faydalarını ciddi şekilde görebileceğiniz kuruyemiş kilo kontrolü üzerinde doğrudan etkili olmaktadır. Tok tutma özelliği de olan incirin faydalarından yararlanabilmek için aç karna tüketilmesi gerekmektedir. Besin değeri yüksek olan bu ürün tatlılarda da kullanılmaktadır.

Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Aç karnına tüketilen incir, düşük sodyum elementi içeriğinin yanı sıra yüksek oranlarda da elementel potasyum ve kalsiyum içermektedir. Kan şekerinin dengelenmesinde tercih edilen kuru meyveler arasında yer almaktadır. Filistin, Suriye, Kuzey Afrika ve Irak’ta sıcak yaz aylarında büyür ve bu yiyecek dut ailesindedir. Kuru ve taze formu ile tatlı bir aromaya sahip olmakla birlikte iyi oranda lif içermesi bakımından da önemlidir.

Kuru İncir Besin Değeri

100 gramında 249 kcal bulunan kuru incir 20 gramlık miktarında yani sadece 1 adetinde 50 kalori bulunan bir yiyecektir. 100 gramında;

  • 249 kcal kalori
  • 9,8 g karbonhidrat
  • 3.3 g protein
  • 0,9 gram yağ
  • 10.0 IU a vitamini
  • 1.2 g c vitamini
  • 680,0 mg potasyum
  • 162,0 mg kalsiyum
  • 2.0 mg demir

bulunmaktadır.

Kuruyemişçi firmalardan temin edebileceğiniz kuruyemişlerin sağlıklı ve temiz koşullarda üretilmesi çok önemlidir. Yaz ve kış neredeyse dört mevsim tüketilebilen kuruyemişlerin uzun süreli saklanması için de firmalar özenli bir üretim süreci gözetir. Firmaların büyük bir titizlikle ürünlerini piyasaya sunmaları gerekir ve temiz koşullara göre insanlar firmalara güvenerek kuruyemiş tüketebilir. Her anlamda damak tadınıza ve gündelik yaşantınıza hitap edebilecek olan tatların değişkenlik göstermesi de söz konusu. Farklı aromalara ve tatlara sahip olan kuruyemişlerin özenli bir şekilde üretilmesi gerekir. Sofraya gelene kadar titiz birçok aşamadan geçen kuruyemişler aynı zamanda insan sağlığı için de gündelik hayatında bir parçası olmalıdır.

Etiketler: Kuru İncir Tüketimi, Kuru İncirin Faydaları Nelerdir, Kuru İncir Besin Değeri
Haziran 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Natulife olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. K.v.k.k. Aydınlatma Metni İçin Tıklayınız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız.