Leblebi Tüketimi

Leblebi tüketimi ile bu kuruyemiş tarafından sağlanan birden çok faydadan yararlanmak mümkündür.

Leblebi tüketimi ile bu kuruyemiş tarafından sağlanan birden çok faydadan yararlanmak mümkündür. Leblebi, Türkiye’de en çok tüketilen kuruyemişlerden biridir. Bu açıdan 7 bin yıllık bir geçmişi olduğu söylenmektedir. Dünyada pek bilinmeyen leblebi kavurma, Türkiye’ye özgü bir lezzet olarak karşınıza. Leblebi kavurmasıyla ünlü şehir ise Çorum'dur. Çorum, Türkiye'nin en büyük leblebi üreticisi olan ilidir. Ancak son yıllarda Ege bölgesinde de leblebi üretimi yapılmaktadır. Bu açıdan kuruyemişçi sayesinde leblebilere ulaşmak mümkündür. Leblebiler ise sarı ve beyaz olmak üzere ikiye ayrılır. Bu iki leblebi türünün faydaları da birbirinden farklıdır.

Leblebi Nasıl İşlenir?

Leblebi, nohutun işlenmesinden elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Nohutların birkaç gün terbiye edilip özel bir fırında kavrulmasıyla elde edilir. Bu süreç belirli adımları içerir. Nohutlar her üç günde bir üç kez ısıtılır. Üçüncü tavlama işleminden sonra yüzeye yayılır ve bırakılır. Bu süreç yaklaşık 15 gün sürer. Akşamdan ıslatılan nohutlar, leblebi yapılacakları gün kabartılır. Ertesi gün ise leblebiler bir tavada ısıtılır. Ardından bir aletle hafifçe bastırılarak kabukları ayrılacak bir hale getirilir. Bu işlemde bir miktar nohut ortadan ikiye kesilir. Bu iki parça bütünden bir elek ile ayrılır. Genel olarak leblebiler çeşitli şekillerde kuruyemişçi tarafından satılmaktadır. Tekrar kavrulduğunda sarısı üzerinde siyah noktalar olacaktır. Buna çift kavrulmuş nohut denir. Ayrıca çikolatalı leblebi, biberli leblebi, beyaz leblebi, karanfilli leblebi ve şekerli leblebi gibi 40'a yakın çeşidi vardır.

Leblebi Faydaları

Diğer pek çok kuruyemiş gibi, leblebi de nem açısından az bir orana sahiptir. Bu nedenle leblebiler mümkünse orijinal ambalajında ​​olmalıdır. Açık kalan leblebilere özellikle dikkat etmekte fayda vardır. Nemin çok yüksek olduğu bir ortamda bu kuruyemişin yapısı bozulur. Bu yüzden bu kuruyemişi saklamanın en sağlıklı yolu, havasız ve nemsiz bir pakette mümkün olduğunca kuru ve taze tutmaktır. Ayrıca leblebinin birçok faydası vardır. Tüm bu faydalardan yararlanmak için ise güvenilir bir kuruyemişçi bulmak gerekir. Bu sayede istediğiniz çeşitteki leblebilere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Leblebi Tüketimi
Ağustos 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Natulife olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. K.v.k.k. Aydınlatma Metni İçin Tıklayınız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız.